jump to navigation

Comisia de jurizare a competiției internaționale a dansului și coregrafiei ”Arlechin Dance Festival” 2016

Comisia de jurizare a concursurilor organizate de către Asociația Culturală ”Arlechin”, Botoșani și Colegiul Național de Arte ”Octav Băncilă”, Iași în cadrul Festivalului Internațional al Dansului și Coregrafiei ”Arlechin” , ediția a VIII-a, la Casa Tineretului Botoșani, în perioada 18 – 20 noiembrie 2016, este formată din profesori de la licee de coregrafie şi sectii de coregrafie, ale colegiilor de artă, învăţământ vocaţional profesional, coregrafi, instructori de dans şi specialişti în domeniu din România, Republica Moldova și Ucraina, după cum urmează:

SECȚIUNEA DANS ȘI COREGRAFIE (dans clasic și contemporan):

Președinte comisie jurizare:

Bătică Sorin, coregraf, profesor Colegiul de Arte “Ion Vidu”, Timişoara, sectia coregrafie;

comisia-de-jurizare-adf-2016-profesor-sorin-batica

Vicepreședinte comisie jurizare:

Tatiana Dubitkaia, șef al Direcției Municipale Învățământ, tineret și sport, Bălți, republica Moldova;

http://maximumdanceclub.blogspot.ro/2013/12/finala-moldova-are-talent.html

Membrii comisiei de jurizare:

Eugen Gârneț, coregraf, director artistic al Colegiului National de Coregrafie, din Chisinau, Republica Moldova;

http://www.nationalopera.md/index.php/smi.php?l=ro&a=29&i=183

Rosemarie Stocec Bot, coregraf, profesor Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”,București, sectia coregrafie;

comisia-de-jurizare-adf-2016-profesor-rosemarie-stocec-bot

Ovidiu Dragoman, coregraf, director Teatrul de Balet, Sibiu

Cristina Todi Iuriciuc, coregraf, profesor Colegiul de Arte “Octav Bancila” Iasi, sectia coregrafie, realizator al Festivalului Internațional al Dansului și coregrafiei ”Arlechin”, 2010 – 2016;

Robert Zahariuc, coregraf, profesor Palatul Copiilor Ploiești, catedra coregrafie, realizator al Concursului Național ”Lebăda de cristal”

robert-zahariuc-juriu-harlequin-dance-competition-2016

comisia-de-jurizare-adf-2016-profesor-robert-zahariuc

Christian Mîndriș, coregraf, profesor, balerin Semperopera Dresden, Dresda, Germania

arlechin-botosani-dance-forum-simpozionul-national-de-coregrafie

Baicu Simona, coregraf, profesor Colegiul de Arte “George Apostu”, Bacău, sectia coregrafie;

SECȚIUNEA DANS ȘI COREGRAFIE (dans sportiv (standard&latino), dans popular traditional sau etnic, urban dance styles, open dance, dans tematic, fantezie coregrafică, majorete, Show Dance ( modern / latino), Freestyle, Belly Dance street dance,  etno dance, Gimnastică – dans, Show -Revue / Muzicall / Cabaret / Teatru dans)

Președinte comisia de jurizare:

Alina Leonte, coregraf, profesor Școala Populară de Arte”Ion Irimescu”, Suceava;

Vicepreședinte comisia de jurizare:

Chiricenco Iuliana, coregraf Studio Dance ”Maximum”, profesor Centrul Cultural de Tineret, Bălți, Rep. Moldova;

Chiricenco Maxim, coregraf Studio Dance ”Maximum”, profesor Centrul Cultural de Tineret, Bălți, Republica Moldova;

Victoria Bucun, coregraf , emisiunea ”Dansez pentru tine”, realizată de Televiziunea PRO TV;

http://lamaruta.protv.ro/video/dans-pavel-bartos-luciana-muntean-si-victoria-bucun.html

Marin Marius,  coregraf, Școala Play Whit Balet ”Călin Hanțiu”, Constanța;

scoala-de-balet-calin-hantiu-constanta

Budăi Ungureanu Simona, coregraf, Clubul Sportiv ”Addis Gym”, Botoșani, vicepreședinte Asociația Județeană de Dans Sportiv, Botoșani, România

Secretariat comisii de jurizare:

Cristina Sfeclă, profesor, reprezentant Inspectoratul Școlar Județean, Botoșani

Palade Ramona, coregraf, Federația Română de Dans Clasic și Contemporan

Onciu Oana, profesor, Asociația Județeană de Dans Sportiv, Botoșani, România

Comisia de jurizare va acorda Premiile I, II, III, Menţiuni pentru concurenți, grupurile artistice ți formațiile de dans participante, la toate disciplinele, grupele de vârstă și categoriile de participanți. Comisia de jurizare va acorda Premii Speciale pentru cadrele didactice / profesorii / coregrafii fiecarui moment artistic.

 Comisiile de jurizare vor puncta evoluţia concurenților, ţinând cont de următorele criterii :

a) modul și tehnica de execuţie a paşilor şi respectarea tipului de dans ales;

b) coregrafie, originalitatea momentului coregrafic prezentat;

c) nivelul de performanţă în raport cu categoria de vârstă şi secţiunea / activitatea la care participă, mişcare scenică şi sincronizare;

d) impresia de ansamblu, costume, accesorii folosite

e) fiecare membru al juriului va puncta cu note de la 5 la 10.

Notele vor fi acordate imediat după terminarea programului executat de fiecare concurrent, formație, grup artistic. Punctele de la fiecare membru al juriului sunt adunate si se face media pentru fiecare dans, coregrafie în parte. Clasamentul final va fi dat de media tuturor notelor acordate de membri comisiei de jurizare pentru fiecare coregrafie în parte.

Notarea momentelor de dans, coregrafiilor, programelor artistice a fiecărui concurrent, formație, grup artistic va fi realizată în parte, de fiecare membru al juriului, pe un formular special, pus la dispoziţie de organizatori. Dansurile înregistrate într-o categorie, secţiune sau tip de dans incorect vor fi mutate la categoria, secţiunea corespunzătoare, fără ca respectiva coregrafie să aibă penalizări la punctaj.

În cazul în care, la o anumita disciplină – categorie – grupă de vârstă, există un singur înscris, acesta va fi premiat în funcţie de nivelul evoluţiei sale în concurs şi nu functie de faptul că nu mai sunt alţi concurenţi înscrişi la secţiunea / categoria/ disciplina respectivă; astfel, va trebui să însumeze, la fel ca ceilalți concurenți de la celelalte discipline, un anumit număr de puncte pentru a se clasa pe un anumit loc.

Sectretarul comisiei de jurizare împreună cu aceștia va centraliza notele acordate concurenților și va repartiza premiile, orientăndu-se după graficul de mai jos:

Locul I – media finală să fie între 9 si 10;

Locul II – media finală sa fie între 8, 30 si 9;

Locul III  – media finală între 8 – 8, 29;

Mentiune – media finală să fie între 7–8.

Preşedintele juriului nu acordă note ( doar în situații de excepție, aceste vor fi menționate în procesul verbal al comisiei de jurizare), el doar verifică să nu apară discrepanţe mai mari de 2 puncte între notele acordate concurentului de membrii juriului. La propunerea sa, concurenţilor, formațiilor, grupurilor artistice li se poate acorda sau scădea din notele primite 0,5 –2 puncte, dar nu mai mult de atât. Membrii comisiei de jurizare care au concurenți, formații participante în concurs nu vor puncta evoluția acestora, acestea vor fi notate de către președintele juriului. Orice contradicţie între membrii juriului este arbitrată de preşedinte și comunicată în scris organizatorilor la finalul concursului. Pentru ridicarea premiilor pot urca pe scena 2-3 reprezentanţi ai concurenţilor.

IMPORTANT: La partea tehnică se urmăreşte în primul  rând execuţia cu acurateţe şi precizie a elementelor specifice dansului prezentat. Se apreciază ca fiind o tehnică de execuţie foarte bună atunci când toate mişcările din cadrul programului artistic sunt armonios legate, stabile, coordonate unele cu altele, au amplitudine şi expresivitate. Mimica, trăirea scenică conformă cu coregrafia programului interpretat şi transmiterea acesteia către public, sunt părţi ce vor caracteriza expresivitatea concurentului.

Coregrafia programului artistic prezentat, trebuie să evidenţieze maniera în care dansatorul utilizează toate direcţiile şi planurile de mişcare (vertical, orizontal şi sagital), folosind echilibrat spaţiul (scena) de dans, cu execuţii de elemente în picioare, la sol şi în aer (sărituri şi salturi specifice).

Concurenţii care vor interpreta Pas de Deux, vor fi jurizaţi individual, dar şi per ansamblu. Ei vor participa cu variaţiile specifice interpretate, pentru concursul individual, la categoriile pre-profesional şi profesional. La finalul concursului juriul poate pune la dispoziţia concurenţilor, formațiilor artistice la cererea acestora, fişa individuală de punctaj;

Juriul îşi rezervă dreptul de a nu acorda unul dintre premii, sau poate conferi acelaşi premiu mai multor concurenţi ; Deciziile finale ale juriului sunt incontestabile.

%d blogeri au apreciat: