jump to navigation

DANSURI LATINO – Samba / Cha Cha Cha / Rumba / Passo Double / Jive septembrie 14, 2012

Posted by BOTOSANI in Botosani, Bucecea, CURSURI DANS ADULTI, Cursuri Dans Copii, CURSURI DANS ELEVI, CURSURI DANS TINERI, CURSURI FREEDANCE BOTOSANI, CURSURI GIMNASTICA BOTOSANI, Dans Botosani, Darabani, Dorohoi, Saveni, Trusesti, Tudora, WORKSHOPURI DANS.
Tags: , ,
trackback

Samba
Este originar din America de Sud, mai precis din Brazilia. Bastinasii africani ajunsi în America de Sud si Centrala ca sclavi, fiind încatusati la picioare puteau sa se deplaseze doar cu pasi marunti sau sarituri mici, facând miscari ample cu corpul. Dansatorii de samba pe muzica de jazz de 2/4 au imitat miscarile acestor sclavi. Dupa ce dansurile s-au împartit în standard si latino-americane, samba si-a gasit locul ca dans de concurs în cadrul celor latino-americane.

Cha Cha Cha
În America de Sud în anul 1948 pe muzica de rumba jazz în 2/4 a aparut mambo. Dupa o scurta înflorire a acestui dans, E. Jorrin scrie în 1953 în Cuba o muzica de 4/4 pe care se va dansa cha-cha, un dans plin de idei, cu miscari distractive si jucause, cu dese despartiri ale partenerilor în timpul dansului. Dupa 1960 a devenit dans de concurs.

Rumba
Este un dans de origine afro-americana, dansat pe ritm de 2/4 sau 4/8, având la origini milonga, yuca, chica, din care se inspira si astazi. Îl caracterizeaza picioarele moi, soldul puternic si miscarile armonioase ale bratelor. În ultimii ani au ajuns a moda anumite miscari rapide, la aceasta ajungându-se prin ruperi de ritm si condensarea pasilor. Este dansul cel mai încarcat de afectiune. Din 1940 devine obligatoriu, dansat mai întâi în rândul dansurilor standard, luându-si locul apoi în rândul dansurilor latino-americane.

Passo Doble
Este unul dintre dansurile cele mai îndragite de public, însemnând “pas dublu”, având aceiasi stramosi cu tangoul si rumba. Este cunoscut în Spania ca un dans de dragoste violent cu pasi puternici si totusi în deplasare rapida, cu sarituri, dansatoarele scuturându-si fustele, (ceea ce nu mai este asa de evident la rochiile tot mai scurte ale dansatoarelor de astazi), devenind dans de concurs din 1960.

Jive
Are ca origini dansurile jitteburg si boogie-woogie. Acestea au ajuns în Anglia la sfârsitul perioadei swing-ului si peste putin timp au dat nastere a jive. S-a abandonat acrobatia, dansatorii nu au voie sa arune partenerele, iar dansatoarele au voie sa sara doar atâta cât pot fara ajutorul partenerului. Este la fel de jucaus ca si cha-cha, figurile cuprinzând rotiri puternice, urmariri si înantuiri urmate de despartiri. Este cel mai tânar dans atino-american, fiind dans obligatoriu în concurs de la mijlocul anilor 1960.

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: